جعل مومیایی دختر خشايارشا
موميایی هخامنشی “رهو دوگونه” منتسب به دختر خشايارشا يكى از بزرگترين جعل های صورت گرفته در ايران
جعل مومیایی شاهزاده هخامنشی : مومیایی شاهزاده پارسی (به انگلیسی: Persian Princess) یک مومیایی ایرانی در پاکستان بود. این مومیایی در سال ۲۰۰۰ کشف شد و خبر آن به تمام جهان مخابره گردید. پس از بررسیهای گسترده مشخص گردید که این مومیایی یک مومیایی جعلی است و متعلق به یک قربانی کشتهشده در سال ۱۹۹۶ است.
لو رفتن جعلی بودن مومیایی؛
یک زن ایرانی که از طریق ضربهای شدید به گردنش کشته شده از قبر خارج و بصورتی بسیار استادانه با مواد شیمیایی تبدیل به یک مومیایی میشود و جهت فروش به مبلغ دهها میلیون دلار توسط واسطهای به یک موزه در نیویورک ارائه میگردد. موزه متروپولیتان در نیویورک از فردی به نام ماسکارا که نه تنها از متخصصین برجسته در زمینه باستانشناسی ایران است، بلکه تخصص ویژه در فاش کردن کپیهای تقلبی از آثار باستانشناسی نیز دارد دعوت کرد تا قبل از خرید،نظر خود را در این زمینه به موزه ارائه دهد. او هنگامی که یک ایرانی در نیویورک، بهنام امانالله ریگی با وی تماس میگیرد و چهار عکس از مومیایی برایش ارسال میکند در این زمینه مشکوک میشود. وی اعلام کرد در این که این جنایت و تبدیل جسد این دختر نگون بخت به یک مومیایی در ایران صورت گرفته شکی ندارد.
باستان شناسان و برجسته ترین پزشکان دنیا که به پاکستان دعوت شده بودند توانستند که رازی تکاندهنده را در مورد جعل مومیایی را فاش کنند. باستانشناسان با ترجمه خط میخی استفاده شده در تابوت و ماسک طلایی روی صورت مومیایی آن را به اینصورت ترجمه کردند:
من “رهو دوگونه” دختر خشایارشا پادشاه بزرگ هستم
باستان شناسان با بررسی بیشتر متوجه شدند که در خط میخی استفاده شده غلطهای نگارشی وجود دارد که با خطهای میخی باستانی موجود همخوانی ندارد. همچنین طرح اهورا مزدای استفاده شده در تابوت نیز با نمونههای باستانی موجود تطبیق نداشته است.
صاحب مومیایی؛
پس از اینکه باستان شناسان فاش کردند که این مومیایی تقلبی است سوال بزرگ باقیمانده این است.
خانم اَسما ابراهیم از موزه ملی پاکستان در تمامی مراحل تا کشف تقلبی بودن جسد و تلاش پلیس در شناسایی جسد و یافتن افرادی که دست به این کار زدهاند با این جسد بوده است. این دختر نگون بخت چه کسی است و چه کسانی دست به این جنایت زدهاند. در این مورد از پروفسور کریس میل روی متخصص بینالمللی کالبدشکافی و آناتومی از انگلستان دعوت شد تا به پاکستان سفر کند. مراحل شکافتن جسد و در آوردن آن از مومیایی ضخیم، سه ساعت به طول میانجامد.
پروفسور میلروی پس از معاینه جسد اعلام کرد که جسد متعلق به دختری است بالای ۲۵ سال که در سال ۱۹۹۶ در گذشته است. پروفسور میلروی، علت درگذشت دختر را وارد آمدن ضربه شدید به گردنش و شکسته شدن آن اعلام کرد و گفت که نمیتوان با اطمینان اعلام کرد که آیا این ضربه حادثه بوده یا اینکه وی به قتل رسیده است؛ با توجه به درجه دمای بالای ایران یا پاکستان که جسد سریعاً تخریب میگردد جسد این دختر یا هرگز دفن نشده و یا اینکه حداکثر یک شب پس از دفن شدن از خاک خارج شده است.او اعلام کرد با توجه به اینکه خشکاندن جسد این دختر نگون بخت به مقدار حدود نیم تن مواد شیمیایی نیاز داشته این عمل توسط افراد عادی صورت نگرفته است.
عاملان جعل مومیایی ؛
باستان شناسان نیز اعلام کردند که حداقل چندین نفر در این جنایت دست داشتهاند که تعدادی از آنها با تاریخ ایران باستان و مصر و چگونگی مومیایی کردن آشنایی داشتهاند. بغیر ار آن جهت تهیه ماسک طلایی صورت این جسد مومیایی شده از طلاکاری ماهر و حرفهای استفاده شده، جهت ساختن تابوت و حکاکی بر روی آن نیاز به نجاری زبردست و حکاکی بر روی سنگ آن هم به خط میخی ۲۶۰۰ سال پیش میبایست از یک سنگ تراش چیره دست استفاده شده باشد. با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و اندازههای صورت این دختر عکسی به اصطلاح فانتومی از صورت وی ساخته شد و پلیس پاکستان زیر فشار و علاقه بینالمللی تحقیقات گستردهای را در این زمینه آغاز کرد و دو نفر در این زمینه دستگیر و بازجویی شدهاند.
کشف ابعاد دیگری از تقلب؛
پس از این مومیایی تقلبی بودن دو مومیایی دیگر که ادعا شده بود متعلق به ایران باستان است نیز فاش شد و این ترس وجود دارد که دو انسان دیگر نیز در این زمینه بقتل رسیده و یا از قبور خود دزدیده شده باشند
[ratingwidget_toprated type=”pages” created_in=”all_time” direction=”rtl” max_items=”10″ min_votes=”1″ order=”DESC” order_by=”avgrate”]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.